Binnenspeeltuinen in Noord-Brabant: 22 binnenspeeltuinen! | LetsGoDigital

2021-11-04 10:56:52 By : Ms. Vera Luo

's-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda, Helmond… al deze steden in Noord-Brabant hebben hun eigen binnenspeeltuin. Bestaat er tegenwoordig nog wel een stad in Nederland zonder indoor speeltuin? Dit soort pretparken zijn de laatste jaren zo populair geworden, dat ze in heel Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten. Woon je in Noord-Brabant? Dit zijn de 22 leukste in binnenspeeltuinen bij de buurt!

Monkey Town in Helmond maakt deel uit van de gelijknamige keten. In heel Nederland zijn er tientallen vestigingen van deze binnenspeeltuin te vinden. Het speelcentrum in Helmond is ruim 3.000 m² groot. Beste een mooie oppervlakte voor een overdekte speeltuin. Voor de allerkleinsten werd een grote peuterhoek ingericht. Speciaal voor de ouders is deze extra overzichtelijk ingericht. Zo kunnen ze hun kroost altijd goed in de gaten houden.

Grotere kinderen kunnen er klauteren, klimmen, door tunnels glijden en glijden op één van de vele glijbanen. Het grote soft play-toestel omvat ook een grote ballenbak en enkele trampolines. De sportievelingen kunnen ook voetballen of basketballen. Een leuk extraatje is de lasergame. Hier kunnen volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar het tegen elkaar opnemen.

De lasergame kost € 2 per deelnemer, maar is wel gratis bij kinderfeestjes. Kinderen tot en met 18 jaar betalen € 7,95 entree bij Monkey Town Helmond. Wie ouder is mag gewoon gratis naar binnen. Peuters krijgen van dinsdag t/m vrijdag – buiten de schoolvakanties- een fikse korting als ze in de ochtend arriveren. Zij betalen dan slechts € 5 voor een entreekaartje. Ook voor kinderfeestjes heeft Monkey Town een aantal leuke pakketten in de aanbieding.

KidsPlaza is een binnenspeeltuin in Helmond. Dit indoor speelparadijs is niet het allergrootste, maar omvat wel de basisattracties die elke binnenspeeltuin heeft. Zo is er een leuke peuterzone voor de allerkleinste bezoekers. Deze omvat een kruipzone met enkele speeltjes. Maar ook een ballenbak en aansluitend een glijbaan. Een leuk extraatje is de handmatige draaimolen in deze peuterzone.

Voor de grotere kinderen zijn er natuurlijk ook enkele leuke attracties. Zo omvat de Avonturenkooi een rodelbaan, heel wat klimtoestellen en een enorme steile glijbaan. Enkel voor echte waaghalzen! De klimvulkaan is er zoals we kennen van bijvoorbeeld Kinderrijck, inclusief buisglijbaan. Ook de trampolines zijn leuk, maar de echte topper is het Danspodium. Hier ontbreekt KidsPlaza extra entertainment voor de kinderen!

Ook leuk is de Lounge Area. Hier kan men een drankje nuttigen van een hapje eten in alle roest, ver weg van alle lawaai. Kinderen vanaf 1 jaar betalen € 8,95 bij KidsPlaza in Helmond. Ouders en andere begeleiders mogen gratis naar deze overdekte speeltuin. Peuters mogen trouwens tegen verlaagd tarief naar binnen tijdens doordeweekse dagen. Daarnaast zorgt KidsPlaza ook kinderopvang voor een betaalbaar tarief.

Net zoals in Helmond is er ook in Valkenswaard een filiaal van Monkey Town te vinden. Het doel is bedacht met die van het collegapark in Helmond. Je kan er onder andere een peuterzone vinden met allerlei peutervriendelijke speeltoestellen. De kruipzone in Valkenswaard is wat meer moeite waard dan in de doorsnee inpandige speeltuin. Hij omvat een grote ballenbak, een zone met bouwblokken, tunnels, glijbanen en nog veel meer.

Wie uit de peuterzone kan terecht in de zachte speelattractie met allerlei leuke onderdelen. Ze kunnen klimmen, klauteren en glijden in één van de vele glijbanen. Erg leuk is de brede glijbaan, die best wel uniek te noemen is. Daarnaast omvat ook Monkey Town in Valkenswaard een eigen lasergame, net zoals de gelijknamige binnenspeeltuin in Helmond.

Opnieuw betaal je hier € 2 extra voor een spelletjes lasergamen. Het kan ook voordeliger zijn wanneer je een kaartje koopt inclusief entreekaartje. Dan kan het voor € 8,95, entreekaartjes € 7,95 kosten. Ze zijn geldig voor kinderen vanaf 1 jaar, begeleiders en volwassenen mogen ook hier gratis naar binnen. De minimale leeftijd is wel 18 jaar. Daarnaast krijgen de peuters ook in Valkenswaard korting op geselecteerde dagen.

Ballorig in Veldhoven is een binnenspeeltuin van omvang. Ook dit indoor speelcentrum heeft opnieuw voor ieder wat in de aanbieding. Voor peuters is er een speciale hoek ingericht. In de kruipzone kunnen ze in een huisje spelen, of ravotten in de ballenbak. Ook een kleine glijbaan voor de allerkleinsten mag natuurlijk niet ontbreken. Al met al deze peuterzone is vrij beperkt ten opzichte van de verwijderd.

Gelukkig heeft binnenspeeltuin Ballorig in Veldhoven wel tal van andere attracties in de aanbieding. Voor de grotere kinderen dan toch. Zo is er ook hier weer een klimvulkaan met bijhorende buisglijbaan te vinden. In de zachte speelattractie kan je ook een super steile glijbaan vinden. Ook leuk is het circuit voor elektrische wagentjes, deze dien je wel apart te betalen met muntjes.

Kinderen van 0 tot en met 13 jaar betalen € 8,50 voor een dagje vertier en plezier in Ballorig. Wie ouder is mag gewoon gratis naar deze binnenspeeltuin in Veldhoven. Kinderen die tijdens weekdagen vóór 12:00 uur weer naar huis gaan, krijgen korting bij hun volgende bezoek. Daarnaast heeft ook Ballorig heel wat arrangementen in de aanbieding. Zo kan je al een feestje organiseren vanaf €11 per kind, inclusief snoepgoed en dronken.

Marvy's Speelwereld is één van de kleinere binnenspeeltuinen van Noord-Brabant. Het indoor speelcentrum kan gevonden worden in Heesch. Natuurlijk kan je ook hier een kruipzone vinden, helemaal op maat van kleine kinderen. Er is onder andere een ballenbak met bijhorende glijbaan, een speelhuisje en wat kleine speeltoestellen. Erg klein, maar daardoor wel extra overzichtelijk voor de ouders.

Grotere kinderen kunnen terecht in het springkasteel, de favoriet van alle kinderen. Natuurlijk staat er ook in Marvy's Speelwereld een zachte speelattractie. Ze is uitgerust met alle bekende elementen. Denk daarbij aan klimtoestellen, trampolines, glijbanen en nog veel meer. Een leuk extraatje is de kleine rodelbaan. Liefhebbers van bouwblokken kunnen weer naar hartenlust spelen met de mega bouwblokken.

Marvy's Speelwereld in Heesch is een bescheiden binnenspeeltuin. Dat zie je gelukkig ook aan de prijs. Met zijn entreeprijs van € 7 is het misschien één van de binnenspeeltuinen van Nederland. Volwassenen betalen ook hier weer helemaal niets. Feestjes kunnen al vanaf € 9 per soort. De feesttafel krijgt dan de hele dag onbeperkte ranja, een snoepzak voor ieder kind en een cadeautje voor de jarige.

We belanden opnieuw bij een vestiging van Monkey Town. De derde al in Noord-Brabant. Deze keer situeren we ons in Veghel. De speelhal is ruim 3.500 m² groot, toch zeker niet de minste. Voor kleine kinderen is er een vrij grote peuterhoek. Deze bevat een glijbaan, een buisglijbaan en enkele klimtoestellen. Kers op de taart is misschien wel de trampoline, helemaal op maat van onze kleine bengeltjes.

Ook voor onze grotere bengels is er genoeg te doen in Monkey Town Veghel. Zo is er natuurlijk een grote zachte speelattractie met heel wat leuke elementen. Denk daarbij maar aan een spiraalglijbaan en een klimnet. Daarnaast kan je nog enkele andere leuke attracties vinden zoals een springkasteel en enkele trampolines. Ook in deze binnenspeeltuin kan je trouwens een spelletjes lasergaming meepikken.

Kinderen van 0 tot en met 1 jaar betalen € 2,50 voor een dagje speelplezier in deze Monkey Town-speeltuin. Voor andere kinderen is het reguliere tarief € 7,95 van toepassing, al kan er op dagen nog korting vanaf gaan. Gelukkig mogen ook hier ouders helemaal gratis naar binnen. Kinderfeestjes kunnen al vanaf € 10,95. Voor die prijs krijg je onbeperkte limonade en een frietje voor elk soort.

De tweede Noord-Brabantse vestiging van Ballorig ligt in 's-Hertogenbosch. Net zoals in de meeste andere overdekte speeltuinen heeft ook Ballorig een peuterzone. Kleintjes van 0 tot en met 4 jaar kunnen er terecht om zich uit te leven zonder al het geweld van de grotere kinderen. Er zijn glijbaantjes, kruipmatten, klimrekken en nog veel meer. Er staat zelfs een mini-klimvulkaan voor de kleine kinderen.

De belangrijkste attractie van Ballorig in 's-Hertogenbosch is de soft play-attractie. Deze omvat enkele elementen een spiraalvormige glijbaan in een ballenbak. Ook wie met de brede glijbaan naar beneden zoeft, belandt in een grote ballenbak. Daarnaast is er ook een klein parcours met elektrische wagentjes. En natuurlijk mogen ook enkele trampolines niet ontbreken aan het aanbod van deze binnenspeeltuin.

Kinderen vanaf 1 jaar betalen € 8,50 bij Ballorig in 's-Hertogenbosch. Wie jonger is mag gewoon gratis naar dit indoor speelcentrum. En ook wie ouder dan 18 jaar is niets te betalen. Peuters krijgen dan weer korting als ze doordeweeks in de ochtend komen. Feestjes kosten tussen de € 9,50 en de € 13,75 per soort. afhankelijk van het pakket is inclusief een pakje friet en frisdrank.

Speelboerderij de Hooiberg is een binnen- en buitenspeeltuin in Bladel. De binnenspeeltuin en bij de 1.600 m² groot en ontstaat één van de kleinste van Noord-Brabant. Heel veel meer dan een zachte speelattractie heeft het overdekte gedeelte dan ook niet te bieden. Wel kan je er een restaurant vinden, waar niet alleen de ouders van de kinderen welkom zijn, maar ook wandelaars en toeristen.

Het buitengebied van Speelboerderij de Hooiberg heeft heel wat meer te bieden. Zo is er een buitenspeeltuin met allerlei klimtoestellen, glijbanen en schommels. Ook het gocart-parcours valt zeker in de smaak bij de meeste kinderen. En ouders, die pakken er graag zelfs hun smartphone bij, om een ​​leuk kiesje van hun kroost te maken. Ook kan je in deze speeltuin te Bladel een groot springkussen vinden en enkele trampolines. Wie dit alles liever links laat liggen kan natuurlijk ook gewoon een wandeling maken tussen de boerderijgewassen.

Bij Speelboerderij de Hooiberg in Bladel mogen kinderen tot en met 2 jaar helemaal gratis naar binnen. Ook wie ouder is dan 12 jaar niets te betalen. Alle andere kinderen betalen € 7,75 entree bij de Hooiberg. Verjaardagarrangementen starten al vanaf € 10,65 per soort. Voor die prijs hebben alle kinderen een onbeperkte voorraad ranja en een pakje friet met een snack. Ook leuk is het feit dat de jarige een cadeautje mag uitkiezen.

We trekken opnieuw naar Monkey Town, ditmaal in Bergen op Zoom. Je zult het misschien al hebben, maar het Monkey Town concept is een van de meest opvallende binnenspeeltuinen in Noord-Brabant. En bij uitbreiding zelfs van Nederland. Monkey Town in Bergen op Zoom ligt in een ruime hal die niet volgepropt werd. Daardoor oogt het geheel erg luchtig, aangenaam en overzichtelijk. Dat is helaas wel eens anders.

Je kan er onder andere een vrij ruime peuterhoek vinden. Compleet met glijbaan, ballenbak en tunnels. Ook de voetbalkooi voor sportievelingen is weer aanwezig. De echte eyecatcher is natuurlijk de grote zachte speelattractie. Er is onder andere een brede glijbaan en een mooie steile buisglijbaan. Verder kan je er heel wat bekende voorwerpen klimtoestellen en verschillende tunnels.

Kinderen tot en met 4 jaar betalen van dinsdag tot en met vrijdag € 4,95, mits ze voor 11:30 binnenkomen. In het weekend en op maandag betalen ze € 7,95, net zoals ieder ander kind tot en met 18 jaar. Iedereen die ouder is mag gratis naar binnen. Een leuk extraatje is het midgetgolfen in Monkey Town Bergen op Zoom. Voor volwassenen kost dat € 3,50 extra en € 2,50 voor kinderen. Samen met een ticket voor het indoor speelparadijs krijg je nog eens € 1 korting op het midgetgolf.

Binnenspeeltuin Avontura in Roosendaal maakt deel uit van een groter complex. Je kan er andere ook een zwembad, schaatsbaan en sporthal vinden. Leuk in de binnenspeeltuin is het vrij grote klimtoestel voor peuters. Dat omvat enkele tunnels om te kruipen, maar ook glijbanen en klauterrekken. Maar ook de kruipzone zal door wat kinderen op prijs gesteld worden.

iets grotere kinderen kunnen zich uitleven in de bandenglijbaan. Deze maakt deel uit van een zachte speelattractie die ook een spiraalglijbaan bevat. Je kan er ook enkele trampolines, elektrische wagentjes en een springkasteel vinden. Er is zelfs een dubbele rodelbaan in Avontura. En ook een lasergame maakt deel uit van deze binnenspeeltuin. Die is niet toegankelijk voor iedereen, de minimale leeftijd is 8 jaar.

Baby's en volwassenen mogen helemaal gratis naar Avontura in Roosendaal. Wie ouder is dan 1 jaar, maar jonger dan 3, slechts € 5,50 te betalen. Kinderen tussen 4 en 15 jaar betalen dan weer € 8 voor een dagje ravotten in deze binnenspeeltuin. Volwassenen betalen € 10,- per persoon voor een spelletje lasergames. En vanaf € 10 per kind kan je al een verjaardagsfeestje geven. Inclusief ranja, frietjes en een ijsje van fruit.

Speelboerderij de Schepenberg is een uniek stukje recreatie in Noord-Brabant. Deze speeltuin in Sprundel heeft heel wat te bieden, heel wat meer dan de binnenspeeltuin. Zo is er ook een mooi verzorgde buitenspeeltuin en een waterspeelplaats. Het leukste voor de kinderen zijn misschien de dieren. Je kan er heel wat boerderijdieren vinden zoals paarden, koeien, geitjes en schapen. Kinderen kunnen er zelfs een ritje maken op een pony.

Maar we zijn op zoek naar de binnenspeeltuinen van Noord-Brabant. Het overdekte gedeelte van de speelboerderij is beperkt beperkt. Je kan het vinden in de grote hal, in het midden van de boerderij. De handig – en spelende munt – attractie is een zachte-constructie. Deze omvatten de belangrijke elementen van dergelijke elementen zoals glijbanen, een ballenbad en wat klimtoestellen. Maar heel bijzonder groot is het hier niet.

Kinderen van 1 tot en met 12 jaar betalen € 7,50 entree bij Speelboerderij de Scherpenberg in Sprundel. Ouders en baby's mogen helemaal gratis naar binnen. Voor € 11 per soort kan je een muizenfeestje organiseren. Voor dat geld krijg je onbeperkte kinderen, een schaal met roomsoezen, een ritje op de pony, een ijsje en een snoepzak. is dit één van de verjaardagspakketten.

Bizzy in Rijsbergen heeft net als de Scherpenberg heel wat meer te bieden dan de gemiddelde binnenspeeltuin. Zo is er een mooie en kindvriendelijke buitenspeeltuin. Kindvriendelijk omdat hij vervaardigd is uit zacht kunststof materiaal. Ook kan je er verschillende dieren vinden op het domein. En helemaal top zijn de logeermogelijkheden die Bizzy te bieden heeft. Je kan er kamperen, maar ook logeren in het hotel.

Het indoor speelgedeelte van Bizzy in Rijsbergen is beperkt. Noem het een restaurant met een grote overdekte speeltuin, maar wel een mooie. Leuk is het feit dat dit één van de weinige binnenspeeltuinen is zonder een zachte speelattractie. Wat je wel kan vinden is een groot klimtoestel in de vorm van een boom, enkele glijbanen en wat trampolines. Klein maar fijn dus.

Kinderen tot 1 jaar en vanaf 12 jaar mogen helemaal gratis naar Bizzy in Rijsbergen. Alle andere kinderen betalen € 7 entree. Een feestje organiseren vanaf € 11,50 per soort. Voor die prijs krijg je Bizzy koekjes, ranja, chips, een frietmenu en een cadeautje voor de jarige. Je kan er ook terecht voor onder andere familiefeesten, of gewoon lekker gezellig samen te zijn.

Binnenspeeltuin Joepie in Breda is niet de grootste in zijn soort. Toch heeft hij diverse attracties in de aanbieding, zodat ook hier de kinderen meerdere uren speelplezier kunnen beleven. Er is onder andere een speelzone voor kinderen tot en met 4 jaar. Hier kan je een kruipzone vinden, maar natuurlijk ook enkele klimtoestellen en een glijbaan. Helemaal op maat van de allerkleinste bezoekers van Joepie.

Voor de grotere kinderen zijn er maar liefst twee verschillende speelattracties. Elk met de elementen zoals klimrekken, glijbanen en kruiptunnels. Leuk is ook het grote springkussen waar de kinderen kunnen springen en trucjes op kunnen tonen. En ook de trampolines ontbreken niet in binnenspeeltuin Joepie. Een leuk extraatje zijn de discoavonden waarbij mannen dansfeestjes voor de kinderen organiseren.

Kinderen van 1 tot en met 12 jaar betalen € 7,50 bij binnenspeeltuin Joepie te Breda. Iedereen die ouder – of jonger – is mag helemaal gratis naar dit indoor speelcentrum. Kinderen sterven op een doordeweekse dag vóór 11:00 uur binnenkomt ook korting, zij betalen slechts € 5 entree. Al vanaf € 12 kan je een feestarrangement boeken. Voor die prijs krijgen de kinderen er onbeperkte ranja, een slush puppy, frietjes met een snack en een cadeautje voor de jarige bij.

Recreatiepark 't Haasje in Dors is opnieuw zo'n uitje dat heel wat meer te bieden heeft dan een overdekte speeltuin alleen. Zo is er onder andere een buitenzwembad, een buitenspeeltuin en een actief. Dit alles kan je trouwens over meerdere dagen combineren door te verblijven in 'Haasje. Het recreatiepark in Dors heeft namelijk meerdere verblijfsaccommodaties, zoals bungalows, chalets en caravans.

De binnenspeeltuin – die Haasje Over heet – heeft van alles te bieden voor groot en klein. Er is bijvoorbeeld een leuke kruiphoek voor de kleinste onder ons. Deze omvat een ballenbak, bouwblokken en een glijbaan. Grotere kunnen zich zonder twijfel uitleven in het klimtoestel dat tot hoog in de lucht gaat. Het omvat ook diverse glijbanen en ballenbakken. Leuk is het feit dat alles in een mooi boerderijkleedje werd ingestoken.

Kinderen betalen € 5,50 voor een dagje speelplezier in Haasje Over in Dors. Dat maakt dit één van de binnenspeeltuinen van Noord-Brabant. Ouders hoeven ook hier niets te betalen. En een kinderfeestje kan je al boeken vanaf € 8,50 per soort. Wil je er ook een snack bij, dan betaal je zo'n € 2 extra. Een overheerlijke slagroomtaart kost net geen € 10 voor acht personen. Smullen maar!

Ook Speelboerderij de Vossenberg in Gilze heeft opnieuw net wat meer in de aanbieding. Naast de binnenspeeltuin is er in Gilze namelijk ook een buitenspeeltuin. Je kan er de gebruikelijke speeltoestellen vinden, zoals glijbanen, schommels en klautertoestellen. Een leuk extraatje zijn de grasmatten onder de speeltoestellen. Zo kan je kroost buiten spelen, op een ondergrond. Het is eens wat anders dan zand.

In de binnenspeeltuin vinden we onder andere een leuke speelhoek voor de kleintjes. Deze is iets groter dan bij de meeste collega-speeltuinen. Het speeltoestel voor de iets grotere kinderen is dan weer kleiner. Al omvat hij wel alles wat een kinderhartje kan verlangen. Kers op de taart is de 200 m² grote speelzolder. In deze grote bouwhoek kunnen de kinderen naar hartenlust knippen, plakken en verven.

De entreeprijs bij Speelboerderij de Vossenberg is € 8 voor kinderen tussen de 1 en de 12 jaar. Wie ouder van jonger is mag helemaal gratis naar deze binnenspeeltuin. Deze prijs omvat trouwens ook de toegang tot de buitenspeeltuin. Een verjaardagsfeestje kan vanaf € 10,75. Kinderen krijgen onbeperkte ranja, wat lekkers bij binnenkomst, chips, een snoepzak en een cadeautje voor de jarige.

En nu we toch een route maken van de recreatieparken, gaan we meteen door naar de Belhamel in Zwaluwe. Ook hier kan je namelijk heel wat meer vinden dan een binnenspeeltuin alleen. In de natuurspeeltuin kunnen kinderen volop ravotten. Het Survival Klimbos is er dan weer voor de iets grotere waaghalzen. En ook liefhebbers van bowling vinden hun ding in recreactieparadijs de Belhamel in Zwaluwe.

Maar wij zijn hier toch echt voor de binnenspeeltuin. Dit is niet zo heel bijzonder groot. Hij bestaat uit één grote soft play-attractie. Hierin zitten natuurlijk alle elementen verweven, waaronder een kruipzone voor peuters. Ook leuk is het feit dat deze attractie heel hoog, tot in de nok van het dak gaat. Een klein extraatje is het veerkussen dat helemaal achteraan te vinden is.

De entreeprijs voor de binnen- en buitenspeeltuin van de Belhamel bedraagt ​​€ 8,25 voor kinderen. De natuurspeeltuin, het klimbos en de bowling zitten daar niet bij inbegrepen. Ouders mogen ook hier weer helemaal gratis naar binnen. Al vanaf € 9,50 kunnen kinderen een verjaardagsfeestje geven in deze binnenspeeltuin. Voor dat geld krijgen ze – opnieuw – onbeperkt ranja, chips en een versierde tafel.

Ook in Mini Atlantis in Waalwijk kun je terecht voor een potje bowlen. Deze is extra leuk door de speciale lichteffecten. Behalve de bowlingbaan is er ook een aparte horecazaak. Zo kunnen de ouders in alle rust van een hapje of een kijk genieten uit hun kroost zichtuin in de binnenspeeltuin. Daar kunnen ze echter ook plaatsnemen aan een tafeltje, vlak naast de kleine kruipzone voor peuters.

Voor de grotere kinderen vinden we in Mini Atlantis onder andere een kleine klimmuur. Ook de rodelbaan is zeker de moeite waard. De zachte speelattractie is dan weer niet zo enorm groot. De decoratie maakt vooral veel goed. Mini Atlantis werd namelijk helemaal gedecoreerd naar – hoe kan het ook anders – een onderwaterwereld. Een binnenspeeltuin met decoratie, dat mag ook wel eens.

Mini Atlantis is niet de grootste binnenspeeltuin. Gelukkig weten ze dat van zichzelf en vraagthet park dan ook € 5 entree. Dat is van toepassing op kinderen tussen de 2 en de 12 jaar. De rest mag gratis naar deze binnenspeeltuin. Een kinderfeestje kan je al organiseren vanaf € 9,50 per soort. Voor die prijs krijg je opnieuw onbeperkt ranja, een snoepzak voor ieder kind en een cadeautje voor de jarige.

We maken opnieuw een tussenstop bij Ballorig. Deze keer gaan we langs in het filiaal in Tilburg. Voor de kleine kinderen heeft Ballorig Tilburg een enorme kruipzone. Deze heeft enkele klimtoestelletjes en zelfs een heuse rodelbaan. Ook de loopfietsjes zijn een leuk extraatje voor de kleine kinderen. De peutertjes dan ook vast en zeker aan hun trekken.

Voor de grotere kinderen zijn er de elektrische wagentjes, die werken met een muntje. Ook het grote springkussen is altijd een voltreffer. En de zachte speelattractie omvat voldoende elementen om de kinderen een paar uurtjes zoet te houden. Denk daarbij maar aan een lange glijbaan, klimtoestellen en nog veel meer. De sportievelingen kunnen dan weer terecht in de voetbalkooi.

Kinderen vanaf 1 jaar betalen € 8 bij Ballorig in Tilburg. Ouders en begeleiders mogen helemaal gratis naar binnen in deze binnenspeeltuin. En peuters tot 5 jaar krijgen extra veel korting wanneer zij doordeweeks in de ochtend komen. Een feestje organiseren? Ook dat kan bij Ballorig. Vanaf € 9,50 kan je hier een verjaardagsfeestje geven inclusief chips, limonade en een cadeautje voor de jarige!

Speelparadijs Circus City is een binnenspeeltuin in Tilburg. De speeltuin laat zichzelf kenmerken door een circusthema. Dat kan je onder andere zien in de kruipzone voor peuters. Deze kreeg de vorm van een echte circustent! En ook denken aan het springkasteel doet ons helemaal aan het vrolijke circus. De kleintjes kunnen ook terecht op een rodelbaan die ook overgoten is door een circusjasje.

Circus City is terecht trots op zijn 25 meter lange banden. Puur sensatie! De glijbaan maakt deel uit van de grote speelattractie. Je kan er heel wat tunnels, glijbanen en klimtoestellen vinden. Onder deze attractie is er ook een autoparcours te vinden. Hier kunnen de kinderen een ritje maken in een elektrisch wagentje op muntjes. En om af te sluiten vinden wijzelf stiekem de ballenkanonnen in het ballenbad heel erg leuk!

Kinderen van 1 tot en met 14 jaar betalen € 8 in speelparadijs Circus City in Tilburg. Wie ouder is gratis naar binnen. Alle kinderen krijgen trouwens korting wanneer ze doordeweeks in de ochtend komen. Een feestje kan voor € 11,50 per soort. Wil je een themafeestje geven? Dan kost dat € 16,50 per soort. Circus City organiseert themafeestjes in teken van piraten, prinsessen en dieren.

Zeeroversland is een overdekte speeltuin in Volkel. Hij maakt deel uit van pretpark BillyBird Park Hemelrijk. Zeeroversland is dan ook niet apart te bezoeken van BillyBird Park Hemelrijk. In de entreeprijs zitten alle attracties inbegrepen, mits de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk. Het park omvat echter nog wel meer binnenspeeltuinen zoals het Speelcircus en de Ballenfabriek.

Zeeroversland is echter bijzonder. Het is één van de weinige echt gedecoreerde binnenspeeltuinen. Het park dompelt zijn bezoekers onder in echte piratensferen. Leuk is dat de klimtoestellen geen zachte speelattractie zijn. Dit alles maakt van Zeeroversland in Volkel een bijzondere unieke binnenspeeltuin. Maar natuurlijk omvat hij ook de elementen zoals bouwblokken, glijbanen en springkussens.

Tijdens de wintermaanden kost een ticket voor BillyBird Park Hemelrijk € 5,95 per persoon. Volwassenen moeten deze prijs ook betalen. Kinderen tot en met 2 jaar mogen wel gratis naar binnen. Een kleine tip; koop je tickets online. Zo krijg je behoorlijk wat korting. In de zomer kost een entreekaartje trouwens heel wat meer. Dan zijn ook alle buitenattracties geopend.

De Speelboerderij is opnieuw een uitje dat heel wat meer te bieden heeft dan een binnenspeeltuin alleen. In de eerste plaats is de Steenuil een echte boerderij. Je kan er heel wat boerderijdieren vinden, een ritje op een pony maken of zelfs op een tractor. Daarnaast kan je in de Steenuil ook een buitenspeeltuin vinden. Om het geheel is er ook een camping om meerdere dagen te verblijven in het park.

Voor de peuters is er in de binnenspeeltuin een enorme zandbak te vinden. Deze ligt vol met allerlei figuurtjes en speeltjes. Ook liggen er heel wat speelmatten waar ze naar hartenlust kunnen spelen en kruipen. In een speelhoek vinden we een houten huisje en grote bouwblokken. De blikvanger is zonder twijfel de speelboom. Die herbergt een bandenglijbaan en een spiraalglijbaan.

Kinderen van 1 tot en met 12 jaar betalen € 7 in het hoogseizoen bij Speelboerderij de Steenuil. In het laagseizoen krijgen ze € 2 korting. Volwassenen mogen gratis naar deze binnenspeeltuin in Oirschot. Ook in de Steenuil kan je een kinderfeestje organiseren. Dat kan inclusief een snack en frisdrank. Maar ook met een volledig arrangement inclusief pony rijden van dierenvoeders. Wie wil dat niet, op een echte boerderij?

Net zoals in de Steenuil in Oirschot kan je ook in de Bergen verblijven op een camping. Recreatiepark de Bergen in Wanroij heeft hiervoor niet alleen kampeerplaatsen in de aanbieding. Je kan er ook verblijven in een echt vakantiehuisje. Daarnaast kan je er ook een buitenspeeltuin, midgetgolf en een strandbad vinden. Echte waaghalzen zullen het paintball waarderen, plus electrocross en de 4×4-tour.

De binnenspeeltuin van de Bergen in Wanroij is mooi ingericht. Hier en daar kan je zelfs victoriaanse invloeden vinden. Leuk is dat je er echte attracties kan vinden zoals een zwiermolen en een valtoren. Maar ook de andere attracties doen het goed. Zo is er ook een klimvulkaan, een dubbele rodelbaan en natuurlijk een zacht speel-klimtoestel. Dit omvat meerdere glijbanen en natuurlijk ook een ballenbak.

Kinderen vanaf 2 jaar betalen € 7,50 per persoon. Volwassenen mogen gratis naar binnen in de winter, maar moeten ook tijdens de zomer betalen € 5 betalen. Al vanaf € 10,50 kan je een kinderfeestje organiseren in recreatiepark de Bergen in Wanroij. Voor dat geld krijg je onbeperkte ranja, friet met een snack en een troon voor de jarige. Een extra verjaardagstaart kost € 15.

Zoals je ziet. In Noord-Brabant kan je heel wat binnenspeeltuinen vinden. Het is dan ook één van de grootste provincies van Nederland. Kon je toch jouw ding niet vinden uit deze lijst van binnenspeeltuinen in Noord-Brabant? Misschien dat je dan kan genieten van een bezoekje aan de attractie van de provincie én van Nederland; de Efteling. Wij bezochten het park onlangs met kleine kinderen, en gingen op zoek naar de echte attracties.

Hans is al meer dan 10 jaar expert in de vrijetijdsbranche, met de pretparkindustrie in het bijzonder. Geen pretpark, achtbaan of attractiebouwer is hem onbekend. Daarnaast maakt hij ook regelmatig pretparkvideo's in binnen- en buitenland. Na de geboorte van zijn kinderen besteedt hij in het bijzonder aandacht aan kinderpretparken. Samen met hen gaat hij op zoek naar de attracties voor de hele familie.