Kunstig en organisch interieur door Emmanuelle Simon | Imagicasa

2021-11-04 10:33:26 By : Ms. Alice Zhou

Droomweg in het kunstige en organisch interieur van Appartement Saint-Germain. Ontwerpster Emmanuelle Simon gecreëerde hier een sobere en natuurlijke creatie met op maat gemaakte, unieke en prachtige decoratiestukken.

De Frans-Israëlische interieurarchitecte Emmanuelle Simon voertuigen in 2012 af aan de École Camondo in Parijs. Ze begon haar carrière bij Jean-Marie Massaud en Pierre Yovanovitch. Bij deze leermeesters daad Simon cruciale ervaring op in beide ontwerpen voor publieke als privéprojecten over de hele wereld. Met de behoeften op zak richten ze in 2017 eigen studio op met ze zowel interieur- als meubel- en objectontwerpen kunnen. Authentiek vakmanschap Met een globale ziet Simon elk project, van interieurs tot objecten, als iets unieks en geeft ze ieder ontwerp een sterke eigen identiteit. Voor de realisatie van haar op maat gemaakte meubels werkt ze samen met ambachtsmannen die uitblinken in hun vak. In Simons esthetiek herkennen we invloeden van de art deco en van de wabi-sabi-filosofie, een stijl afkomstig uit Japan waarin de schoonheid en acceptatie van verganheid en imperfectie centraal staan. Haar 'Raku'-reeks is hier een perfect voorbeeld van. Zoals de naam al keramiek, liet ze zich voor deze stukken inspireren door Raku, een eeuwenoude Japanse stooktechniek door snelle afkoeling krakeleert en dus imperfecties. Dankzij deze invloeden worden de ruwe eigenschappen van materialen ontvangen en krijgen haar projecten een authentieke look en feel in de zorgvuldig ontworpen lijnen van de architectuur. Simon maakt slim gebruik van licht om elk detail per volume te accentueren en om de juiste sfeer te creëren. De weloverwogen details en decoratie zijn uniek en mooi in balans wat voor een stralende en gesofisticeerd geheel zorgt.

Appartement Saint-Germain Dit project in het zevende arrondissement van Parijs is een ware sobere en kunstige oase. Appartement Saint-Germain bevindt zich in een typisch Parijs gebouw in Haussmann-stijl. Met een neutraal kleuren- en materialenpalet van gebroken wit, beige, rotan en keramiek, Emmanuelle Simon hier een natuurlijke en unieke woning met een poëtische esthetiek. We herkennen haar specifieke stijl mede omdat de klanten haar volledig carte blanche geven. Simon behield de indeling van de kamers en focuste zich op de inrichting en beleving van de ruimtes. Dankzij de volledig witte muren en de Franse chevronparketvloer voelt de ruimte heel open, licht en luchtig. Het neutrale en zachte kleurenschema speelt met licht en wordt mooi in balans gebracht met verschillende materialen zoals rotan, fluweel, bamboe en rijstpapier. In het hele appartement heerst er zo een eclectische sfeer dankzij de vele, maar weloverwogen decoratiestukken en kunstobjecten met verschillende texturen. Het hele interieur leest als een perfect kunstwerk. De meubels, zoals de 'Jonathan'-boekenkast, de zwarte massieve 'Elly'-eettafel, de bijzondere 'Yaku-Raki'-salontafel van lavasteen en het 'Samba'-bed van natuurlijk geborstelde eik, zijn op maat ontwerpen van Simon . Andere stukken komen onder andere van de galerie Desprez-Breheret in Parijs, keramiekstudio Aurélien Gendras, Quentin Marais en Maisonjaune Studio. We herkennen ook meteen de iconische Pierre Augustin Rose-sofa. De hoofdmaterialen van haar eigen meubels waaronder lavasteen, gezwart assamela-hout en Raku-keramiek bepalen het sobere en organische palet in dit appartement. Voor de kleuren baseerde Simon haar keuze op natuurlijke en minerale tinten zoals zand, terracotta en kalksteen. Zo kreeg het geheel een race-look en feel. Als aanvulling op de bijzondere objecten en meubels gebruikte Simon schilderijen van de kunstenaar Hermentaire om het interieur echt af te werken. Zijn kleuren en lijnenspel sluiten mooi aan bij het ingetogen palet en de subtiele contrasten. Het appartement werd een nuchter en natuurlijk in het midden van de verborgen oase Franse hoofdstad. Gevuld beleving, kunst en authentieke stukken werden elke ruimte hier een rustige en steune ruimte. Een ware tijdloze Parijse interieurparel! Helemaal fan van Emmanuelle Simon? Lees dan zeker ons interview met haar in ons magazine Imagicasa Autumn 2020 en hou ook de opkomende zomereditie van 2021 in de gaten, want we willen een bijzonder project van haar aanbrengen in de kijker! Afbeeldingen met dank aan Emmanuelle Simon Fotografie door Damien de Medeiros

Imagicasa heeft cookies gebruikt om u de beste mogelijkheden te geven.

Laat je inspireren door onze nieuwsbrief

Laat je inspireren door onze nieuwsbrief