Walvis spoelt aan met 40 kilo plastic in maag | kinderweek

2021-11-22 03:17:04 By : Ms. Vickie Mao

In de Filipijnen is een dode walvis aangespoeld. Het arme dier had 40 kilo plastic afval gegeten. Hij stierf waarschijnlijk door alle plastic zakken en bekers in zijn maag, zegt een zeebioloog uit dat land.

Het is een spitssnuitdolfijn. Het dier spoelde vrijdag levend aan voor de kust van de Filipijnen. Lokale vissers probeerden hem daarom terug de oceaan in te duwen. Helaas hielp dat niet. Na drie pogingen spoelde het dier nog steeds dood aan. Een spitssnuitdolfijn weegt ongeveer 500 kilo, dus 40 kilo plastic is veel. Nooit eerder had een aangespoelde walvis zoveel afval in zijn maag. Een zeer sombere plaat...

Onderzoekers vonden van alles in de maag van de spitssnuitdolfijn. Het dier heeft 16 lege rijstzakken, vier bananenzakken en een heleboel boodschappentassen opgegeten. De Filipijnse zeebioloog Darrell Blatchley vindt het verschrikkelijk, zegt hij op Facebook. 'Ik heb nog nooit zoiets gezien. Zoveel plastic in een walvisachtigen. Het is walgelijk!'.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) vindt dat er actie moet worden ondernomen. Dit is nog een ander voorbeeld in de Filippijnen dat plasticvervuiling dodelijk is voor het leven in de oceanen. Elk jaar belandt 10 miljard kilo plastic in de zee. Er moeten afspraken worden gemaakt om een ​​einde te maken aan de plasticcrisis.'

Anderen lezen ook: Walvis volgepropt met gestrand plastic.

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuws dat interessant is voor kinderen? Volg ons op Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een ​​proefabonnement op de krant!

Die walvis dacht dat het eten was man bro

Elke donderdag staat de krant boordevol nieuws uit binnen- en buitenland. Verder staat Kidsweek boordevol sport- en dierennieuws, weetjes, puzzels, grappen en prijsvragen.

Download nu de Kidsweek Moppenapp met de leukste grappen en het laatste nieuws!

Heb je een tip voor de redactie? Spam ons op redactie@kidsweek.nl.

De krant niet ontvangen? Laat het ons dan weten via het klachtenformulier bezorging. Let op! In verband met de zomervakantie gaat de Kidsweek niet door op 15 juli, 29 juli en 12 augustus.

Lezersservice Onze klantenservice werkt vanwege de coronamaatregelen grotendeels vanuit huis en heeft daardoor een beperkte capaciteit. Helaas zijn wij minder goed bereikbaar dan u normaal van ons gewend bent.

U kunt ons bereiken via: Telefoon: 020-2251224 (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur) E-mail: readersservice@kidsweek.nl

Altijd op de hoogte blijven van het leukste Kidsweek nieuws? En wil je de tofste winacties niet meer missen? Ontvang het beste van Kidsweek.nl in je mailbox!