De biogroenten van Agromediterránea worden nu verpakt in plastic dat uit zee is gehaald

2021-11-04 10:33:46 By : Ms. Kelly Chan

Het Spaanse Agromediterranea heeft een nieuwe verpakking klaar voor de bio-radijsjes van het eigen merk Sun&Vegs. Het gaat om een ​​duurzame verpakkingsoplossing gemaakt van gerecycled plastic dat dicht bij de kust uit de zee is gehaald, onder andere in Zuidoost-Azië. Het bedrijf is een van de belangrijkste partners geworden van Prevented Ocean Plastic, een organisatie die alleen in 2020 heeft voorkomen dat meer dan 830 miljoen plastic flessen de zee vervuilen.

De bioradijzen, een nieuw product in het assortiment van Agromediter Het wordt op de markt gebracht in een 100% R-PET-verpakking, die is ontworpen met een minimale micron en kan worden gerecycled voor hergebruik. Naast de innovatie op het gebied van het gebruikte materiaal heeft Agromediterránea ook gekozen voor een formaat dat tot nu toe nooit voor radijs gebruikt: een 200 gram beker met deksel in de plaats van het gebruikszakje of flowpack. De nieuwe verpakking houdt het product langer vers en consumptie de consumptie.

“We ontwikkelen op innovatie om altijd de beste manier te vinden om onze producten direct van veld naar onze klanten. We testen geleidelijke alternatieve alternatieven uit en vandaag kunnen we ook een scala aan hervormingen aanpassen aan de hedendaagse consument”, zegt Jesús Gómez, algemeen directeur van Agromediterranea.

Door de alliantie met Prevented Ocean Plastic draagt ​​het bedrijf bij aan de circulaire economie en helpt het mee de vervuiling van de oceanen terug te dringen. Maar het initiatief, dat mede gedragen wordt door verpakkings Grupo Guillin, heeft ook een positieve economische impact in de gebieden waar het plastic wordt ingezameld, wil de lokale eigendom zijn rechtstreeks betrokken bij de productie van het gerecycled materiaal. Het gehele proces is door de onafhankelijke organisatie OceanCycle gecertificeerd.

Het Prevented Ocean Plastic-gecertificeerd plastic is een verdere uitbreiding van de duurzame verpakkingsopties van Agromediterránea. Het bedrijf beschikt over immers al over verpakkings zonder plastic en 100% recyclebare opties, zoals de banderol van kraftpapier voor courgette of de cellulose tray voor maïs.

Bio-producten Naast radijs brengt Agromediterránea momenteel nog drie andere biologische producten op de markt: courgette, ijsbergla en broccoli. De bio-lijn, die bestaat uit producten en wordt geleverd onder het merk BIO Sun&Vegs, zal in de toekomst nog verder groeien.

Aan de hand van onderstaande video kun je meer te weten komen over hoe de recycling van Prevented Ocean Plastic in zijn werk gaat:

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan ​​​​en zullen blijven verschijnen.